Hangi İnternet Tarayıcı Daha Hızlı

      Hangi internet tarayıcı daha hızlı daha kullanışlı. Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge, Tor ve Safari internet tarayıcıları arasından hangisini kullanmalısınız?

      Hangi İnternet Tarayıcı Daha Hızlı

      Nasıl ki şehrinizde dolaşırsınız büyük küçük iş yerlerine denk gelirsiniz ve hemen hemen her iş yerinde kendini tanıtan ve ne iş yaptığını bizlere gösteren tabela ve reklam afişlerini görürsünüz. İnternet tarayıcıları da sanal alemde internet sitesi sahiplerinin kendilerini tanıtmasına ve kendilerini gün yüzüne çıkarmalarına olanak sağlayan yazılımlardır. Hem mobil platformlarda hem de masa üstü platformlarda hangi internet tarayıcı sizin işinize yarayacaksa o tarayıcıyı seçmelisiniz. Biz seçim yapmanızı kolaylaştırmak adına birçok yazılımı denedik, birçoğunu da kullanıcı yorumlarına bakarak sizler için derledik. Umarım bu makalemiz sizin için en kullanışlı, en hızlı internet tarayıcısını seçmeye yardımcı olur.

      İnternet tarayıcısı ne yapar

      Webmasterler tarafından kodlanan ve bu kodları mantıklı bir dizi görsel ve yazılarla bir araya getirip yayınladıkları internet sitelerini tarayıcılar sayesinde inceleriz. Tarayıcılar bu kodları okuyup bizim için daha anlaşılabilir ve incelenebilir hale getiriyor.

      Hangi internet tarayıcı daha hızlıdır?

      Tarayıcılar arasında tabi ki farklılıklar var. Bunlardan bazıları çok fazla ram kullanmakta ve performanslı çalışmakta, bazıları flash desteği sağlamakta, bazıları da sadece bazı internet dillerini okumakta (Tor web tarayıcı gibi). Hangi tarayıcı daha hızlıdır sorusuna cevap ise hangi bilgisayar daha hızlı ise ondaki tarayıcı daha hızlıdır denilebilir. Gelin hep birlikte hangi tarayıcı daha hızlı inceleyelim.

      Google Chrome internet tarayıcı;

      Google Chrome internet tarayıcısı şu an dünyada en çok kullanılan tarayıcılardan biri. Hatta en çok kullanılan işletim sistemlerinin başında windows gelmekte ve bir zamanlar en çok kullanılan kendi tarayıcısı İnternet Explorer şu an sadece Google Chrome indirmek için kullanılmaktadır. Google Chrome evet çok fazla ram harcamakta hatta bilgisayarınızın veya cep telefonunuzun işlemcisini de bir hayli yormaktadır. Ancak, Chrome tasarım ve hızlılık açısından yerini hiçbir tarayıcıya bırakmıyor. Diğer tarayıcılar şu an sadece Google Chrome’u taklit etmeye çalışıyor. Google Chrome internet tarayıcısı, linux, windows, iOS, MacOS ve Android sistemlerde kullanılabilir. Dünya genelinde geniş bir müşteri kullanıcı kitlesine sahiptir. Muhtemelen siz de bu haberi bir Google Chrome’dan okumaktasınız. Bilgisayarınızın sistemi iyi ise Chrome çok performanslı çalışır, sistem zayıf ise sizi biraz sinir edebilir.

      Mozilla Firefox internet tarayıcı;

      Mozilla Firefox internet tarayıcısı dünyada en çok kullanılan diğer bir tarayıcıdır. Firefox yine çok fazla ram harcayan bir tarayıcıdır. Bu tarayıcı da Chrome’dan önce doğmuş ve tarayıcılar arasında yerini almıştır.

      Firefox internet tarayıcı genelde yazarlar ve web araştırmacıları, SEO çalışması yapanlar tarafından tercih edilmektedir. Mozilla ile Chrome arasında kalanlar elbette çok. Mozilla Firefox internet tarayıcısını diğer tarayıcılardan ayıran ekstra özelliği, birçok eklenti bulabiliyor olmanızdır. Bu tarayıcı da yine Linux, MacOS, iOS, Android, Windows gibi platformlara uygun olarak çalışmaktadır.

      Opera internet tarayıcı;

      Opera internet tarayıcısı ise diğer tarayıcılara nazaran daha az ram tüketmektedir. Özellikle mobilde düşük bir internet ve düşük özellikteki mobil cihaz ile fevkalade bir performans sergilemektedir. Masa üstü platform veya mobilde diğer tarayıcılardan öte kalır bir yanı yok. Ram açısından da içiniz ferah olsun istiyorsanız Opera internet tarayıcısını kullanabilirsiniz. Opera internet tarayıcı çok az Ram tüketimi sağlamaktadır.

      Microsoft Edge internet tarayıcı;

      Microsoft Edge internet tarayıcısı ise Windows 10 ile birlikte gelmektedir. En güzel özelliği mobil cihazlarda kullandığınızda çok fazla pil harcamaz ve sizi mutlu eder. Microsoft Edge, İnternet Explorer yerine Microsoft tarafından geliştirilmektedir. Windows ile oldukça uyumlu çalışmakta ve geniş olmasa da geliştiriciler tarafından eklentileri bulunmaktadır. İsterseniz Microsoft Edge tarayıcıyı kendi İOS veya Android cihazlarınıza yükleyebilirsiniz. Microsoft Edge internet tarayıcı cihazı çok fazla kasmamakta ve gayet verimli bir şekilde çalışmaktadır. Eğer tarayıcınızdan sıkıldıysanız veya cihazınız çok kasıyorsa bu tarayıcıyı denemenizde fayda var. Microsoft Edge internet tarayıcısı hem bilgisayarınızda hem de telefonunuzda sürekli senkron halindedir. Örneğin bilgisayardaki bir işiniz yarım kaldı ve bunu yolda giderken cep telefonunuz ile yapmak istiyorsunuz, Microsoft Edge eş zamanlı çalışma sayesinde bu mümkün.

      Tor internet tarayıcı;

      Tor internet tarayıcı ise tamamen tor uzantılı ve tor alt yapısını kullanan özel bir kod özelliğine sahip internet sitelerinin açılmasını sağlamaktadır. Tor internet tarayıcı Deep Web kullanıcıları tarafından tercih edilir. Hem gizlilik hem de güven açısından en iyi tarayıcılardan biridir. Tor internet tarayıcısı Sadece HTTPS alt yapısı güvenliğini kullanmakta ve tüm eklentileri devre dışı bırakmaktadır. Kullanıcı gizliliği için özel olarak hazırlanmış bir tarayıcıdır.

      Safari internet tarayıcı;

      Safari internet tarayıcı, Apple şirketine ait hem iOS hem de MacOS ile standart tarayıcı olarak gelmektedir. Safari tarayıcı aynı zamanda Windows ve diğer Linux kullanıcıları tarafından da indirilebilir durumda. Safari, kendi cihaz ve yazılımlarında gayet başarılı ama dış dünyada biraz daha sönük durumda kalıyor. Çünkü Apple her zaman kendi için üretip kendini göstermek için yazılım hazırlamaktadır. Safari internet tarayıcısı çok düşük ram ile başarılı bir şekilde çalışmakta ve diğer tarayıcılardan kalır yanı yoktur.

      YORUMLAR

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.