Zamanında Söylemiştik Şimdi Gerçekleşiyor

      Öğretim uygulamasının kodlama eğitimi konusu ile ilgili güncellenmesi ile ilgili öğretmenlerimizin derse bakış açılarının belirleneceği akademik çalışmalar yapılacak.

      Zamanında Söylemiştik Şimdi Gerçekleşiyor

      MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Ahmet Onur Ak, bakanlık olarak öğrencilerin algoritmik ve bilimsel düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla 5. ve 6. sınıflarda zorunlu, 7. ve 8. sınıflarda seçmeli olmak suretiyle bilişim teknolojileri ve program dersi öğretim programına kodlama eğitiminin getirilmesi için bir çalışma komisyonu oluşturulduğunu belirtti. Türkiye’nin en önemli üniversitelerinin akademisyenleri ve YEĞİTEK’le beraber çalışan bilişim teknolojileri eğitimcilerinin bulunduğu bir komisyon kurulacağını belirten Onur Ak, kodlama eğitiminin bulunduğu İngiltere, ABD, İsrail, Polonya, Finlandiya, Almanya, Avusturya, Estonya, Çek Cumhuriyeti, Güney Kore, Çin, Hindistan gibi ülkelerin müfredatlarını ayrıntılı olarak incelediklerini açıkladı.

      Kodlama eğitiminin verileceği ders uygulamasını destekleyecek araçların, tekniklerin, eğitimsel içeriklerin incelenmesi ve öğretmenlerin bu kaynakları kullanabilmesi için bilgi teknolojilerinde söz sahibi olan kurum / kişilerle görüşmeler yapıldığını dile getiren Ak, şöyle dedi: “Öğretim uygulamasının kodlama eğitimi konusu ile ilgili güncellenmesi ile ilgili öğretmenlerimizin derse bakış açılarının belirleneceği akademik çalışmalar yapılacak. Sivil toplum kuruluşlarıyla da toplantılar planlayarak kodlama eğitimi müfredat çalışmaları için görüşlerini alacağız. Müfredat çalışmalarının tamamlanmasının sonrasında öğrenme aktiviteleri, dijital ders içerikleri ve öğretmen kılavuzları hazırlanacak, ilaveten yüz yüze ve uzaktan eğitimlerle öğretmen eğitimleri gerçekleştireceğiz.”

      Dersin altyapısı da şimdiden hazır

      Bunların dışında okullara kodlama dersi için kurulan internet bağlantısıyla beraber etkileşimli tahta çalışmaları da önemli bir altyapı sağlayacak. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın YEĞİTEK ile beraber yürüttüğü çalışmalarda bugüne kadar toplam 432 bin 288 etkileşimli tahtanın okullardaki kurulumları tamamlandı. Yine bu proje kapsamında 9. sınıftaki öğrencilere ve öğretmenlere toplam 1 milyon 437 bin 800 adet tablet bilgisayar dağıtıldı. Şu an ihale süreci devam eden 10 milyon 600 bin adet bilgisayar tablet setinin dağıtımına da her yıl 2 milyon 650 biner adet olmak suretiyle bu Mayıs ayından itibaren başlanacak.

      Bu konu ile ilgili (kodlama dersinin zorunlu hale getirilmesi) geçtiğimiz ay içerisinde Kodlama Dersi Zorunlu Olsun hashtagi’yle bir gündem yaratmış, 16,136 tweet atılmasına ve 13,018 retweet yapılmasına vesile olmuştuk. Eğer bu dersin getirilmesi konusu ile ilgili tuzumuz biberimiz varsa ne mutlu bizlere 🙂

      YORUMLAR

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.