2025 yılında, öğretmenlerin ek ders ücretleri Ocak ayında yapılması tahmin edilen %13’lük zamla birlikte 125 TL’den 141,25 TL’ye yükselmiş ve...
Kendi Elektriğini Üretebilen Üniversite!
Boğaziçi Üniversitesinin ardından kendi elektriğini kendi üreteceğini belirten Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, faaliyetlere başlanacağı yönünde işaret verdi. Rüzgar enerjisinden faydalanılması planlanan proje, tüm kampüsün ihtiyacı karşılayabilecek.

Geçtiğimiz günlerde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz tarafından duyurulan proje, hayata geçmeye hazırlanıyor. 1313 m rakıma sahip olan Kampüs Yerleşkesi, proje için uygun olarak belirlendi. Önceki rektör Prof. Dr. Mustafa Saatçi tarafından 2014 yılında kurulan Rüzgâr Enerjisi Ölçüm İstasyonlarının olumlu sonuç vermesiyle birlikte, Kampüs Yerleşkesi olan İstiklal Yerleşkesi üzerinde, rüzgâr güllerinin konumunu belirleme çalışmaları başlatıldı.
Tüm üniversitelerde uygulanabilir
Türkiye’de bulunan üniversitelerin çoğunun konumu gereği yüksek rakımlarda bulunmasının, rüzgârdan enerji elde etmelerine olanak sayılayacağını belirten Prof. Dr. Adem Korkmaz, diğer üniversitelere örnek olmasını diliyor. Gelişime açık bir konum olarak belirlenen kampüs yerleşkelerinin şehir merkezine olan uzaklığı ise istasyonların kullanım alanlarını genişletiyor.
İş imkânı sağlıyor
Yenilenebilir enerji santralinin kurulumundan bakım ve onarım aşamalarına kadar tüm bölümlerde yerli halkada iş imkanları sağlayacağını belirten Korkmaz, sistemin maliyetinin kısa sürede kendini onaracağını da sözlerine ekledi.
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR