2016 Bedelli Askerlik Çıkacak mı? Bedelli Askerlikte Son Durum Ne?

      Milyonlarca gencin beklediği 2016 bedelli askerlik hakkında resmi açıklama yapıldı. Peki, bedelli askerlik çıktı mı? Bedelli askerlikte son durum ne?

      2016 Bedelli Askerlik Çıkacak mı? Bedelli Askerlikte Son Durum Ne?

      Tezkerenin onaylanması ile birlikte Türkiye’deki askeri hareketlilik sürerken büyük bir beklenti de bedelli askerlik için. Özellikle askere gitme yaşı gelen fakat askerlik için bedelinin çıkmasını bekleyen milyonlarca genç, hükumet tarafından yapılacak açıklamayı beklerken özellikle sosyal medyada bu konu büyük bir yer buluyor.

      2016 bedelli askerlik çıkmayacak

      Konu ile ilgili Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından bir açıklama yapılırken Fikri Işık uzun zamandan beri kendilerine özellikle bedelli askerlik konusunda yoğun bir sorunun geldiğini ve bu konuda toplumda bir beklentinin olduğunu söyledi. Fikri Işık bedelli askerliğin gelip gelmeyeceği ile ilgili çeşitli değerlendirmeler yaparken şu anda Türkiye’nin içinde bulunduğu mevcut durum, terör olayları ve sınır ötesi operasyon nedeniyle bedelli askerliğin gündeme gelmesinin mümkün olmadığını belirtti. Bedelli askerlik ile ilgili şu anda hükumet tarafından yapılan bir çalışma olmadığı da yapılan resmî açıklama ile birlikte duyurulmuş oldu.

      Bedelli askerlik ne zaman gelecek?

      Bedelli askerliğin 2016 yılında olacağı yönünde büyük bir beklenti olsa da Fikri Işık tarafından yapılan açıklamalara göre 2016 yılında bedelli askerliğin çıkmayacağı da kesinleşmiş oldu. Yapılan sınır ötesi operasyonun uzatılması ve sınırda yaşanan terör olayları nedeniyle şu anda gözler bedelli askerlik için 2017 yılına çevrilmiş durumda.

      Bugüne kadar iki defa düzenleme ile bedelli askerlik imkanından yararlanılması mümkün olurken bundan sonraki süreç içerisinde bedelli askerliğin çıkması bekleniyor. Fakat yeni bir düzenlemenin ne zaman olacağı ile ilgili detayları henüz belli değil.

      YORUMLAR

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.