Türkiye, Yeni Uydu Çalışmalarını Başlattı

      Türkiye’ nin yeni uyduları olacak Türksat 5A ve 5B uydularının ihale süreci 2 aya tamamlanacak.

      Türkiye, Yeni Uydu Çalışmalarını Başlattı

      Yeni uydular Türksat 5A ve Türksat 5B

      Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin yeni uyduları için çalışmaların başladığını duyurdu. Yeni uydularımız da yerli katkının mümkün oldukça fazla olacağına değinen Arslan, Türksat 5Ave Türksat 5B için ihalelerin 2 aya kadar sonuçlanacağını duyurdu. Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan’ın açıklamasına göre, içinde bulunduğumuz senenin son çeyreğinde Türksat 5A ve Türksat 5B’nin sözleşmeleri tamamlanacak. Önümüzdeki senenin sonuna kadar da yeni uyduların projeleri tamamlanacak. Projelerin tamamlanmasının ardından ise yeni uydularımızın yapımına başlanacak.

      Hedef yine 2023

      Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Türksat’ın dünyada ilk 20 uydu operatörü arasında olduğunu söyledi.  Bakanlık olarak hedeflerinin, 2023 yılında, uydu operatörleri arasında dünyada ilk 10’da olmak olduğunu belirtti.

      Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi’nde (USET) yapım çalışmaları süren Türkiye’nin ilk uydusu Türksat 6A’nın yapımının 2019 yılı sonuna kadar bitecek ve uzaya fırlatılacak.

      Bakan Arslan, Türksat 5A ve Türksat 5B’nin ihalelerinin çok başarılı bir şekilde devam ettiğini ve dünyanın en iyi uydu şirketlerinden teklif aldıklarını vurguladı.

      YORUMLAR

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.