iPhone 5C Telefon Şifresi Kırıldı Ancak…

      FBI, araştırmaları sonucunda bir teröristin telefonunu eline geçirip şifresini kırmak istemişti. iPhone markası ve teröriste ait olan telefonun şifresini kırmak için Apple’den yardım istenmişti. İşte sonuçlar…

      iPhone 5C Telefon Şifresi Kırıldı Ancak…

      Apple’den yardım istendi

      Teröristin telefonunun şifresini kırmak için Apple’den yardım istenmesi üzerine yanıt geldi. Resmî açıklama da ise “herhangi bir kişinin gizlilik konusunda ki ihlali sebebiyle şifre kırma işlemini” gerçekleştirmeyeceklerini duyurdu. Bunun üzerine kırmakta ısrarcı olan FBI telefonun şifresini dışarıdan gelen yardımla birlikte kırmayı başardı.

      FBI şifreyi kırdı ancak…

      Bütün çabalarına rağmen teröristin telefon şifresini kırmaya çalışıp ve başaran FBI, sonucundan hiç memnun kalmadı. Çünkü telefonda saklanan hiçbir bilgi bulunamadı. Bu sebep den dolayı şifre kırma çabaları hüsranla sonuçlandı. İstedikleri bilgilere ulaşamayınca tüm uğraşlar boşa gitmiş oldu.

      Davalık oldular

      Amerika ile süre gelen şifre kırma olayları mahkemeye kadar yansımış olup, mahkeme kararıyla Apple’nin son sözüne bırakılmıştı. Amerika Birleşik Devletleri mahkemesi, birçok bireyin yaralandığı ve birçok kişinin vefat ettiği San Bernardino’daki PKK saldırısını tertip eden kişinin telefon şifresinin kırılıp kırılmayacağı konusunda kararı Apple’ye verdi.

      Başarısız girişler sonucunda ne oluyor

      Birkaç kez başarısız girilen hatalı şifreler sonucu tüm bilgiler siliniyor. Tamamen kitlendiğinde ise kullanıcının şifresiyle bilgiler geri getirilebiliyor. Kullanıcı dışında hiç kimsenin şifre kırmaya yetkisi olmadığından dolayı bilgiler titizlikle korunuyor.

      YORUMLAR

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.