Nintendo’dan Switch Satışları Hakkında Yorum Geldi

      Nintendo popüler konsolu hakkında yorum yaparken, Wii’nin performansına erişip erişemeyeceğine de değindi.

      Nintendo’dan Switch Satışları Hakkında Yorum Geldi

      Nintendo Switch’in eski konsollarından Nintendo Wii’nin satış rakamlarına erişmesi şimdilik zor gözüküyor ve muhtemelen bu gelecekte de mümkün olmayacak. Fakat Nintendo bu konuda pek de endişeli durmuyor.

      Nintendo Switch hakkında firmadan yorum geldi

      Firma yatırımcılarıyla bir soru cevap etkinliği düzenledi. Bu etkinliğe Nintendo Başkanı Tatsumi Kimishima da katıldı ve Switch’in hedefinin Wii satışlarını geçmek olmadığını dile getirdi. Bunun yerine Kimishima yeni nesil Pazar değişikliklerine adapte olmayı planladıklarını, Switch’in satışlarından memnun olduklarını ifade etti.

      Kimishima, ‘Nintendo Switch satışlarının toplam Wii satışlarını geçip geçmemesine bakmıyoruz. Bunun yerine sektördeki değişikliklere uymaya ve Nintendo Switch satışlarını mümkün olduğunca uzun süre devam ettirmeye odaklanıyoruz’ sözlerini kullandı.

      Wii kıskanılacak bir başarı elde etmişti

      Bilindiği gibi Nintendo Wii efsanevi bir başarıydı ve daha önce konsol sektöründe görülmemiş satış rakamlarına erişmişti. Wii’nin kontrol mekanikleri ve oyunları beklenenin üstünde bir başarı yakalarken, dünya çapında 101 milyon üniteden fazla satışa erişmişti. Hatta Xbox 360 ve PlayStation 3 gibi yine çok başarılı oyun konsollarını dahi ciddi bir farkla geride bırakmayı başarmıştı.

      Switch toplamda şimdiye kadar 17.79 milyon ünite satışına erişirken, Nintendo bu mali çeyrek döneminde 20 milyon satış daha yapmayı planlıyor. Muhtemelen de çıkacak yeni oyunlarla bu hedefine ulaşacaktır.

      YORUMLAR
      1. Abbas dedi ki:

        Nintendo Switch favorilerimden…