Telefonlarda Şifreleme Sıkıntısı

      Telefonlarımıza ne kadar korumacı davranıyoruz acaba? Oldukça fazla değil mi, özellikle de şifreleme konusunda. Ama bunun önüne geçmemiz gerekiyor, yani sürekli şifre girmek oldukça sıkıntı yaratıyor.

      Telefonlarda Şifreleme Sıkıntısı

      Telefonlarımıza ne kadar önem veriyoruz, bunun tartışması bile söz konusu olamaz değil mi? Çünkü ne kadar değer ve önem verdiğimiz her durumda belli oluyor. Özellikle de bir kardeşiniz var ise; onun eline telefonumuzu vermekten oldukça çekinir duruyoruz. Elbette illa bir durum olmasına gerek yok, en azından özel bir durum olmasına gerek yok. Çünkü telefonumuzda bir şey olsa da olmasa da muhakkak başka birinde görünce tedirgin oluyoruz ve bu sebepten dolayı da şifre koymak zorunda kalıyoruz. Peki ne kadar ihtiyacımız var bu şifrelere?

      Şifrelere ne kadar ihtiyacımız var?

      Google bu konu hakkında bir toplantı düzenleyerek, aslında şifrelere hayatımızda pek de yer olmadığını kanıtlar derecesinde bir sunum gerçekleştirmiş. Buna yönelik ise; güven puanı uygulamasını etkinleştirmiş diyebiliriz. Aslına bakarsanız şöyle durunca, kolay uygulamalara daha doğrusu altında bir şey çıkmayacak olan, müzik uygulamaları gibi, bunların güven puanı elbette düşük olacaktır. Ama banka hesaplarımızda ki güvenlik duyarlılığı düzeyi ve aynı zamanda hassasiyeti de o kadar yüksek olacaktır. Android uygulamasında bile güvenlik düzeyi var, mesela tanıdık bir kişi olunca yüz okuma sistemi devreye giriyor ve bunun gibi kimi önemleri bizim gözümüzün önüne seriyorlar. Tabi güven puanının etkisinin de ne kadar yüksek olduğu, tartışma söz konusu bile olamaz.

      YORUMLAR

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.