Google Nexus Modellerine Çok Güveniyor!

      Google tarafından yapıla yeni açıklamada Google Nexus modellerinin hiçbir şekilde hacklenemeyeceği iddia edildi.

      Google Nexus Modellerine Çok Güveniyor!

      Google tarafından Google Nexus adı ile piyasaya sunulan ve diğer üreticiler ile ortak bir şekilde üretimi gerçekleştirilen cihazlar için oldukça iddialı açıklamalar yaptı. Marka tarafından yapılan açıklamalarda 200 bin dolarlık ödülün belirlendiği ifade edilirken, Google Nexus modellerini hacklemeyi başaran kişiyle 200 bin doların hemen verileceği de açıklandı.

      Ödül çok yüksek!

      Google Nexus için hackleme işlemlerini yapacak kişilerin oldukça yüksek bir ödül alacak olması pek çok kişinin ilgisini çekmiş durumda. Bu alanda çalışan özel yazılımcıların olduğu bilinirken, kişilerin şu anda Google Nexus için çalışmalara başladığı dahi tahmin ediliyor.

      Google’dan özel ilgi!

      Google tarafından piyasaya sunulan cihazlarda her ne kadar Android işletim sistemi kullanılmış olsa da bu konuda markanın pek çok özel katkısı da olmuş duruda. Bu bakımdan piyasadaki normal Android versiyonlarına göre Google Nexus çok daha korumalı durumda. Bu nedenle de Google yeni modellerinin bu durumuna güvenerek bu kadar yüksek ödüller verebiliyor.

      Açıklar kapatılacak!

      Sistemde açık oranı çok az olsa da bu açıkların tespite edilmesi adına Google için 200 bin dolar çok cüzi bir rakam. Zira bu açıktan yararlanarak cihazlardaki bilgilerin ele geçirilmesi çok daha büyük bir tehlikeyi yaratabilecek durumda. Bu nedenle de diğer markalar tarafından yapıldığı gibi Google da ödül sistemi ile birlikte telefonları daha güvenli bir hale getirmeye çalışıyor. Bu nedenle de Google Nexus için özel ödül programını başlatmış durumda.

      YORUMLAR

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.